Header Ads

Kena pakai sunscreen setiap hari?



Ramai yang tak tahu kepentingan sunscreen ni. Tahu tak kita WAJIB pakai sunscreen ni everyday? Yes, everyday!



Antara sebab kita kena pakai sunscreen setiap hari ๐Ÿ Ÿ

๐Ÿ’– Mengelakkan kulit sunburn/ gelap/ terbakar
๐Ÿ’– Mengelakkan kulit kusam, berkedut & nampak tua
๐Ÿ’– Mengelakkan jeragat. P/S punca utama jeragat ialah sebab tak pakai sunscreen ๐Ÿคฏ
๐Ÿ’– Mengelak kulit dari terkena CANCER KULIT, yes ni adalah punca utama!

Bukan senang kita nk jumpa sunscreen yang sesuai dengan muka kita. Mula mula dulu pun I tak suka pakai anything on my face, sebab takut tak sesuai dengan muka and muka akan breakout ๐Ÿ˜ฅ  Yelah, kalau dah breakouts kena jumpa skin specialist pula, DUIT LAGI ๐Ÿ˜ญ




Apa itu SPF? ๐Ÿ˜

SPF bermasud Skin Protecting Factor protect againts UVB

Apa itu PA?๐Ÿ˜

PA bermaksud Photo Aging Scale Protect againts UVA

Jadi setiap kali nak beli sunscreen, cari lah yang ada dua dua function ni. Contohnya, SPF30+ PA+++

Why? supaya kulit kita tak nampak tua (aging) & tak ada jeragat ๐Ÿ˜Š


I dah cuba macam macam product sunscreen dari yang beli kt farmasi sampai la online seller, ada yang melekit, ada yang not effective ada juga yang heavy texture ๐Ÿ˜ช

And yes, you kena always check the ingredients too dia contains of chemical or not, alcohol-free ke tidak (for us muslim, kena always check!) and most importantly sesuai untuk yang kulit sensitive atau tidak


So after I try few brands, I finally jumpa sunscreen yang best sangat!๐Ÿ˜๐Ÿ˜

It's called NALC - SUNSCREEN PERFECT WATERPROOF ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ YAYYYYY




Kenapa I cakap sunscreen ni best? Apa yang bestnya? ๐Ÿ˜ง

NALC sunscreen ni :
๐Ÿ’– waterproof (sesuai untuk yang oily skin)
๐Ÿ’– alcohol-free
๐Ÿ’– surfactant-free
๐Ÿ’– tidak berminyak
๐Ÿ’– sangat sesuai untuk sensitive skin (like me๐Ÿ˜€๐Ÿ˜›)
๐Ÿ’– penyelamat kulit kering
๐Ÿ’– light texture, effect dia tak kuat so you can use it everyday๐Ÿ’™
๐Ÿ’– kulit akan jadi lembut and moist after apply
๐Ÿ’– make up base
๐Ÿ’– long- lasting
๐Ÿ’– tidak melekit & not contain animal by products/ingredient. (Sangat sesuai untuk Muslim user๐Ÿ˜€)
๐Ÿ’– sangat sesuai untuk kanak kanak 2 tahun ke atas!
                                       









After I pakai this product for few weeks I can see my skin jadi sekata and healthier! yes yes yes, I LOVE MY SKIN NOW. Sebab tu I nak share with you guys the best sunscreen I pernah pakai ni.


Ini size botol & texture NALC sunscreen





You can see from this 30 second video after you apply, it's non sticky and tak oily not like certain sunscreen that can cause you acne breakouts๐Ÿ˜ฉ




Dah ramai sangat yang try sunscreen ni, so I tried and yes terbukti this is the best sunscreen I've tried! 

I will never change my sunscreen product anymore hehe, thanks to NALC sunscreen๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š

Product ni originally from Japan. Jauhnya?? SHIPPING MAHAL?๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฉ


No, tak perlu risau. Diorang adalah authorized distributor in Malaysia๐Ÿ˜๐Ÿ˜† You can click link bawah untuk beli๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ Don't worry, it's FREE SHIPPING okay! 

Oh, lagi satu.. Japan Premium ada buat promotion tau! Untuk pembeli kali pertama atas RM100, korang bolehlah dapatkan diskaun RM20 ni! Senang sangat! Cuma masukkan kod HELLOJPM di Checkout Page masa korang buat pembayaran nanti. Baru boleh claim! Senang kan? 

Tapi, kod promo ni hanya sah dekat Japan Premium Official Website je tau! 


Klik je link kat bawah ni.๐Ÿ˜ป๐Ÿ˜ป๐Ÿ˜ป๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡




Thank you for reading and happy shopping๐Ÿ›’ 
Remember to use sunscreen everyday ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹


No comments

Powered by Blogger.